Sider

torsdag den 28. februar 2013

Lappeland

Altså, jeg har jo deltaget i den der lappeleg, hvor man byttede lapper med andre bloggere. Derfor havde jeg denneher på min blog i et stykke tid.



Jeg byttede med rigtig mange og til sidst holdt jeg vist op med at prøve at holde styr på det, fordi jeg havde 10 forskellige lister med navne. På nogle af listerne var der også noget med hvem jeg havde sendt lapper til og på andre lister, hvem jeg havde modtaget fra. På alle lister var der en god sammenblanding af det hele.
OG så stod min ammehjerne af og jeg bestemte mig for at jeg (vist nok) havde sendt til dem, jeg havde lovet at bytte med (HVIS jeg har glemt dig og du læser med her, vil du så ikke nok prøve at give mig et spark i røven, ved at efterlade en kommentar OG derefter tilgive mig igen?).


Jeg har brugt de sidste to uger på at få lavet mit eget tæppe.
Det er så uperfekt og hyggeligt og varmt og farverigt! Jeg har indkøbt et par nøgler orange bomuldsgarn og vil en dag hækle en bort i kanten - ligesom jeg gjorde på et par babytæpper sidste år.



Men det kommer på TO-DO listen, for jeg skal lige have lavet en lille barselsgave først. Og heldigvis fungerer tæppet fint uden.

søndag den 24. februar 2013

# 8/52

 * Et portræt af mine børn en gang om ugen, hver uge i 2013*





#1 - D venter forventningsfuldt i skolegården på, at vi snart skal ud at skøjte. 
#2 - C står et par meter væk fra storebror og venter
#3 - Vi har været i parken og Lola er vågnet op i barnevognen efter en lang lur. Selv om hun er pakket godt ind, må hun have min trøje på for at kunne sidde op og se ud - for det er hamrende koldt. brr. 

mandag den 18. februar 2013

DIY Hæklet suttesnor i stjernemønster



Hvad skal du bruge?
-          En hæklenål str. 2,5
-          Bomuldsgarn
-          Stk bomuldsstof  (4 x ca. 25 cm)
-          1 Seleklips
-          Knap

Hvad skal man kunne?
-          Slå luftmasker op, hækle kædemasker og hækle halve stangmasker
-          Hækle stjernemønster (eller lær det her!)
-          Hækle krabbemasker (lær det her) 

Fremgangsmåde:
11.   Start med 70 +3 luftmasker (lm)
22.   Vend og start med at hækle stjernemønster (se link under "hvad skal man kunne?)
33.   Hækl 2. rk på stjernemønstret
44.   Afslut med 4 lm til knaphulslukning – hæft med en kædemaske på modsatte side af snoren.
55.   Lav herefter en luftmaske (lm) og begynd med krabbemaskerne hele snoren rundt (vær opmærksom på at   der hækles fra venstre mod højre).  Se hvordan du hækler krabbemasker her. Afslut med krappemasker rundt om knaphulslukningen.
66. Suttesnoren er nu klar til at få monteret stoffet, der foldes så det passer i bredden på suttesnoren. Stoffet placeres lige indenfor den hæklede kant af krabbemasker og syes fast på maskine. 

- - Jeg vil anbefale at bruge de links, jeg har lavet til The crochet geeks You tube profil, hvis man er i tvivl om, hvordan man hækler. Hun har lavet nogle fantastiske videoer, som er meget nemme at følge og jeg vil varmt anbefale hendes videoer - man skal dog være opmærksom på at de er på engelsk.



Bloglotteri - Vind plakat fra småfolk

Kunne du tænke dig en plakat fra småfolk? Jane kunne desværre ikke finde plads til den og har nu givet mig lod til at bortlodde den her på bloggen. 


Det eneste du skal gøre er at være fast læser af min blog og smide en kommentar. Hvis du får lyst til at dele eller sætte mig på din blogroll giver det god karma - men ingen ekstra lodder ...

Jeg trækker en vinder d. 17 marts kl.12.00

fredag den 8. februar 2013

Suttesnor

Jeg har hang til små overskuelige projekter for tiden og har forsøgt mig med at lave endnu en suttesnor. Jeg har brugt 'star stitch' (som jeg ikke aner hvad hedder på dansk) og krabbemasker.



Posted via DraftCraft app

onsdag den 6. februar 2013

Uldne bukser ...

Til bikertræf for mødre i weekenden ( det skønne skønne blogtræf arrangeret af Anna) fik jeg klippet ærmerne af en trøje og syet et par uldne bukser til Lola.


Trøjen var en gammel uldsag jeg havde vasket ved 40 grader i vaskemaskinen med et par cowboybukser for at valke den lidt. 
Jeg havde ikke været forudseende nok til at få tegnet mønster eller andet og gjorde det "på slum", ved at måle fra navle og om til ryggen - samt længden fra skridt til fod  - Lola. Og Voila - en buks str. 5 måneder tog form. 
Der er lavet løbegang til elastik, sat et par farverige knapper fra Betty P på og lavet et forsøg på en slags broderi på knæet for at give noget farve (lavet med neon broderigarn fra Broderi Moderne i Aarhus).

Jeg pønser på at lave resten af trøjen om til en nederdel til mig selv, men så mangler jeg lige bogen "kunsten at slagte en trøje", hvor jeg kan huske, at jeg har set flere eksempler på, hvordan man kan gøre det. Er du interesseret i at komme af med din (eller kender du én der ikke bruger deres) må du endelig give lyd. 
Jeg MÅ selv eje den bog, for det ender altid med at jeg låner den max tid på biblioteket og glemmer at aflevere den igen ...

Det skal dog liiiiige nævnes at knapperne på bukserne, lå i en super flot indpakning sammen med andre sponsorgaver, der blev uddelt til blogtræffet. Det var så fint, at der var nogle bloggere, der havde brugt tid og energi på at indhente sponsorgaver og følgende firmaer havde lyst til at give sponsorgaver til os:

tirsdag den 5. februar 2013

# 5/52

 * Et portræt af mine børn en gang om ugen, hver uge i 2013*




  1. D er kommet hjem fra SFO med ansigtsmaling og er i fjollehumør. Photobooth på Ipad'en er altid klar på at give os et billigt grin!
  2. C's robotkostume til fastelavn opholder sig i disse tage hele tiden i nærheden af, hvor han er. Han elsker sit kostume. Især det at han er selv med til at lave det og det kan bruges til så mange forskellige ting; gemmested eller til en lille frugtpause ...
  3. Lola klar til at cruise i barnevognen - 5 måneder gammel - uf så stærkt tiden flyver.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...